Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

BitLet - κατεβάστε torrents χωρίς εγκατεστημένο bitΤorrent client!

To BitLet είναι ένα web-based java applet, το οποίο σας επιτρέπει να κατεβάσετε αρχεία torrent σε Η/Υ χωρίς κάποιον εγκατεστημένο bitTorrent client.

Το BitLet βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο (εξ' ου και το experimental στον τίτλο της σελίδας του) και προς το παρόν δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά εφαρμογών σαν π.χ. το Azureus ή το μTorrent .

Πάντως στην πράξη το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν η αδυναμία ταυτόχρονης λήψης πολλών αρχείων (εμφανίζεται μηνύμα λάθους). Κατά τα άλλα υποστηρίζεται η συνέχιση λήψης (resume) των ημιτελών αρχείων, ενώ από τα settings στην σελίδα του BitLet μπορείτε επιπλέον να θέσετε όριο στην ταχύτητα του upload.

Όποτε ξεκινάτε την λήψη ενός αρχείου torrent θα εμφανίζεται ένα μικρό popup παράθυρο με τις παρακάτω πληροφορίες:

Για το τέλος τα κακά νέα: από τον τίτλο της δημοσίευσης ξέρουμε ότι το σκεφτήκατε πολλοί, αλλά το BitLet δεν μπορεί να παρακάμψει τυχόν περιορισμούς στην ανταλλαγή αρχείων torrents που προέρχονται από τον ISP σας, το τμήμα μηχανογράφησης της εταιρείας που εργάζεστε ή του πανεπιστημίου που σπουδάζετε. Δυστυχώς... Για να λαμβάνετε τα αρχεία σας χωρίς περιορισμούς στην ταχύτητα θα πρέπει να δηλώσετε το/τα "ανοιχτό/ά" ports επίσης στα settings.

Links: BitLet

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Πάντως και το μTorrent δεν θέλει εγκατάσταση, και είναι υπερβολικά μικρό σε μέγεθος.

jtsoukaris είπε...

Έχεις δίκιο για το μTorrent, το ξέρω, το χρησιμοποιώ.

Το BitLet είναι χρήσιμο εάν θες να δώσεις μία 1η γεύση σε αρχάριους φίλους για το τι σημαίνει download αρχείων. Κατά τα άλλα μπορείς να κάνεις καλύτερα την δουλειά σου με κάποια εφαρμογή (το παραδέχονται και οι ίδιοι στις FAQ τους).

Ένα άλλο πλεονέκτημα που θα μπορούσα να σου αναφέρω είναι ότι το BitLet είναι OS independend αλλά και εδώ θα μπορούσες να μου πεις για το Azureus.

Γενικά, ότι εξυπηρετεί τον καθένα, αρκεί να γίνεται η δουλειά μας :)