Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

StarOffice 8 δωρεάν στο Google Pack και ένας ανταγωνιστής (Microsoft)

Έχουμε γράψει παλαιότερα για το Google Pack. Αφορμή για την νέα αναφορά μας είναι η πρόσφατη προσθήκη του StarOffice 8 στις δωρεάν εφαρμογές του Google Pack. Tο StarOffice είναι η Office Suite της Sun Microsystems και η κανονική τιμή του είναι 65$.

To StarOffice 8 βασίζεται στο δημοφιλές, δωρεάν και ανοιχτού κώδικα OpenOffice 2. Οι κύριες εφαρμογές των δύο suites είναι ίδιες. Το StarOffice προσφέρει επιπλέον 1 χρόνο δωρεάν τεχνικής υποστήριξης, 70 visual backgrounds για το Impress (αντίστοιχο του Powerpoint - το OpenOffice διαθέτει μόνο 3 visual backgrounds) και περισσότερα από 1800 clip arts (το OpenOffice διαθέτει προεγκατεστημένα περίπου τα μισά)*.

*Σημειώστε ότι μπορείτε να κατεβάσετε χιλιάδες επιπλέον δωρεάν clip arts για το OpenOffice από την διεύθυνση http://www.openclipart.org/

Αν η τσέπη σας δεν αντέχει το MS Office 2007 το StarOffice 8 αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική επιλογή.

Η Microsoft τώρα δανείστηκε την ιδέα του Google Pack και δημιούργησε τον δικό της Unified Installer. Ο στόχος της Microsoft όμως είναι διαφορετικός από αυτόν την Google.

Συγκεκριμένα, ο Unified Installer εντάσσεται στην στρατηγική της εταιρείας για την επέκταση και σταδιακή ενοποίηση των Windows και του Office με τις δικτυακές υπηρεσίες της πλατφόρμας Windows Live. Κατά συνέπεια (και σε αντίθεση με το Google Pack) ο Unified Installer προσφέρει προς εγκατάσταση desktop και online εφαρμογές αποκλειστικά από την Microsoft.

Αναλυτικότερα (η περιγραφή αποτελεί αντιγραφή από την σελίδα της Windows Live Suite):
  1. Αλληλογραφία (Windows Live Mail) - Πολλαπλοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην επιφάνεια εργασίας σας

  2. Messenger - (Συνδεθείτε, μοιραστείτε και δώστε νόημα σε κάθε συζήτηση)

  3. Συλλογή φωτογραφιών (Photo Gallery) - Οργανώστε και μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο

  4. MSN Browser Toolbar για τον Internet Explorer - Πραγματοποιήστε αναζήτηση από τη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης με το Live Search

  5. Windows Live Writer - Δημοσιεύστε εμπλουτισμένο περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας εύκολα

  6. OneCare Family Safety - Ίσως η πιό ενδιαφέρουσα εφαρμογή του "πακέτου", η οποία όμως δεν είναι διαθέσιμη για τους Έλληνες χρήστες
Κατά την λήψη του Unified Installer μπορείτε να επιλέξετε ποιες από τις παραπάνω εφαρμογές επιθυμείτε να εγκατασταθούν. Σε γενικές γραμμές πάντως η Microsoft δεν μας προσφέρει κάτι το εξαιρετικό.

Links:
  1. Google Pack
  2. Windows Live Suite με τον Unified Installer
  3. Περισσότερα για την Windows Live Suite και ένα video επίδειξης

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: