Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Not Apple TV - το interface του Apple TV στο Web!


Πολλοί χρήστες του iTunes είδαν με ενδιαφέρον τους προηγούμενους μήνες το Apple TV, το νέο προϊόν-συσκευή της Apple που επιτρέπει την ασύρματη (wireless) προβολή ολόκληρης της βιβλιοθήκης (library) ενός χρήστη από το iTunes (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσική, podcasts κλπ), καθώς και videos από το Apple.com και το YouTube στην τηλεόραση του.

Αν είστε χρήστης (και ενδεχομένως πελάτης) του iTunes και σκέφτεστε να αγοράσετε το Apple TV (στην Ελλάδα κοστίζει περίπου 315€ - να έχετε υπόψιν σας ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες και φτηνότερες λύσεις) μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από το περιβάλλον του online.

Χαρακτηριστικά του online περιβάλλοντος του Apple TV
  1. βασίζεται στην τεχνολογία flash,
  2. προσφέρει πρόσβαση στα τελευταία videos των δημοφιλέστερων online υπηρεσιών, όπως το YouTube, το Google Video, το Metacafe, τo iFilm κλπ (πάντως θα ήταν καλύτερα εάν από τις διαθέσιμες επιλογές έλειπε το PornTube),
  3. ο δημιουργός του δεν διατηρεί κάποια μορφή συνεργασίας με την Apple,
  4. η περιήγηση μπορεί να γίνει εκτός από το πληκτρολόγιο και με remote control (εφόσον έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας).

Τέλος, το online interface προσφέρει και κάποιες επιπλέον δυνατότητες, οι οποίες δεν υπάρχουν στο original Apple TV. Αυτές είναι το History (όπου μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όσα videos έχετε δει στο παρελθόν) και το Favorites (κάθε video σας προσφέρει την δυνατότητα να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας για εύκολη πρόσβαση).

Links: Not Apple TV

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

ΥΓ.: θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για την "εξαφάνιση" των 25 ημερών. Στο τόπο των διακοπών μου η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποδείχτηκε αδύνατη (και παρά τα όσα ανέμενα). Με την επιστροφή στον ...πολιτισμό (Αθήνα) συνεχίζουμε όπως και πριν το διάλλειμα του καλοκαιριού: με καθημερινές δημοσιεύσεις (και στο μέλλον θα προσέχω που πάω διακοπές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: