Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Για την Αμαλία

Μην πάρεις φακελάκι - Μην δώσεις φακελάκι

Η δημοσίευση αυτή δεν σχετίζεται με τα όσα ασχολείται το TechInGreek, ωστόσο κάποια πράγματα μας αφορούν όλους. Η Αμαλία Καλυβίνου στα 25 της, πριν από 5 χρόνια, έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο. Από την στιγμή αυτή άρχισε να περνά ένα γολγοθά όχι μόνο εξαιτίας της ασθένειας της, αλλά και εξαιτίας των γραφειοκρατικων και διεφθαρμένων φορέων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας (ΙΚΑ, νοσοκομεία, γιατροί κλπ).

Η Αμαλία το 2005 αποφάσισε να γράψει για το όσα υπέφερε και τα οποία επιβάρυναν σημαντικά την ήδη πολύ σοβαρη κατάσταση της. Δημιούργησε για αυτό τον σκοπό το blog fakellaki (ο συνειρμός που κάνατε ειναι σωστός). Η τελευταία δημοσίευση της Αμαλίας ήταν στις 3 Μαΐου. Τελικά η Αμαλία κατέληξε στις 25 Μαΐου, το blog της όμως παραμένει online, ως διαρκής απόδειξη των κακώς κειμένων (και) στο χώρο της υγείας.

Αντίστοιχες δημοσιεύσεις θα διαβάσετε σήμερα 1η Ιουνίου σε πολλά ακόμα ελληνικά blogs. Η ενέργεια συντονίζεται από το giatinamalia-blog (συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας). Εκεί μπορείτε να βρείτε και το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας για την Αμαλία, καθώς και την ανακοίνωση προς τα Μ.Μ.Ε. .

Links:
  1. fakellaki.blogspot.com - Το blog της Αμαλίας, διαβάστε το, αξίζει
    1. Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

      Copyright © 2007 TechInGreek

      Δεν υπάρχουν σχόλια: