Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

WUBI - εγκαταστήστε τo Ubuntu μέσα από τα Windows!

Δοκιμάστε την δημοφιλέστερη σήμερα διανομή linux χωρίς να ανησυχείτε για την ακεραιότητα της εγκατάστασης των Windows. Το WUBI (λογισμικό ανοιχτού κώδικα και - φυσικά - δωρεάν) σας δίνει την δυνατότητα να εγκαταστήσετε (και να απεγκαταστήσετε) το Ubuntu μέσα από τα Windows, όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Δεν χρειάζετε να χωρίσετε τον σκληρό σας δίσκο σε partitions, καθώς το WUBI εγκαθιστά το Ubuntu σε έναν φάκελο της εγκατάστασης των Windows!

Κατά την έναρξη ο installer του WUBI σας ζητά να διαλέξετε την έκδοση του Ubuntu που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε (δηλαδή Ubuntu-Gnome, Kubuntu-KDE ή XUbuntu-XFCE) και ξεκινά αμέσως να την κατεβάζει (περίπου 700ΜΒ, θα πρέπει να έχετε ADSL σύνδεση).

Ύστερα από λίγο θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Κατά την επανεκκίνηση (και σε κάθε επανεκκίνηση έκτοτε) μπορείτε να αποφασίζετε αν θα ξεκινήσουν τα Windows ή το Ubuntu. Την πρώτη φορά επιλέξτε το Ubuntu, καθώς εκκρεμούν ακόμα κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις.

Τέλος, η εγκατάσταση του Ubuntu μέσω του WUBI συμπεριφέρεται όπως ακριβώς και κάθε τυπική εγκατάσταση. Δηλαδή δεν υστερεί σε επιδόσεις ή δυνατότητες.

Links: WUBI

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: