Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

EUTube - Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκτησε το δικό της κανάλι στο YouTube!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκτησε το δικό της κανάλι στο YouTube με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της για τις εργασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κανάλι ονομάζεται EUTube και το tag του είναι "Sharing the sights and sounds of Europe".

Το πρώτο video που προβλήθηκε ήταν ένα cartoon 40 δευτερολέπτων με τίτλο "Everyone Can Save The Planet". Ξεχωρίζουν επίσης μία σειρά από videos με τον γενικό τίτλο "And if Europe didn't exist...", καθώς και ένα ντοκυμαντέρ για το project Gallileo, την κοινή Ευρωπαϊκή προσπάθεια για την δημιουργία ενός δορυφορικού συστήματος πλοήγησης ανταγωνιστικού του GPS ((είναι το video που ενσωματώσαμε σε αυτή την δημοσίευση).

Σύμφωνα με τον Mikolaj Dowgielewicz, εκπρόσωπο της επιτρόπου Margot Wallstrom για τις διοργανικές σχέσεις και την επικοινωνιακή στρατηγική "το κανάλι θα προβάλλει video με ειδήσεις και άλλο περιεχόμενο που να εξηγούν την πολιτική της Ένωσης. Είναι μέρος της στρατηγικής μας να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν και οι πολίτες."

Το κανάλι θα βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν περισσότερα για το έργο των διάφορων οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βοηθώντας να ανακαλύψουν και περιεχόμενο το οποίο δεν αναζητούσαν εξαρχής. Επιπλέον οι χρήστες αφού παρακολουθήσουν κάποιο video θα προτρέπονται να υποβάλλουν και τα σχόλια τους.

Τέλος, η δημιουργία του καναλίου δεν κόστισε τίποτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα για την λειτουργία αντίστοιχων καναλιών στο second Life και στο MySpace.com.

Links:
  1. EUTube
  2. Πηγή: Infoworld
Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: