Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Lumosity - Ο εγκέφαλος σας σε φόρμα!

Γνωρίζετε ότι οι λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου αρχίζουν να επιβραδύνονται ήδη από την ηλικία των 30 ετών; Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εξασκήσετε τον εγκέφαλο σας και να βελτιώσετε τις διανοητικές επιδόσεις σας σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σε αυτό τον τομέα σας βοηθά το Lumosity, ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 30 "συνεδριών" (sessions), προϊόν της συνεργασίας ορισμένων εκ των κορυφαίων νευροεπιστημόνων των ΗΠΑ (από τα πανεπιστήμια του Stanford και της California στο San Francisco). Κάθε "συνεδρία" αποτελείται από από 3 έως 5 διασκεδαστικά παιχνίδια, quizzes και tests διάρκειας περίπου 5 λεπτών έκαστο.

Οι ασκήσεις του προγράμματος βασίζονται σε κλινικές δοκιμές, οι οποίες έδειξαν σημαντική βελτίωση στις λειτουργίες της συγκέντρωσης, της βραχύχρονης και μακρόχρονης μνήμης, της διαδικασίας της σκέψης, την ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων από τον εγκέφαλο κλπ. Όσο προοδεύετε οι ασκήσεις "μαθαίνουν" από τις προηγούμενες επιδόσεις σας και γίνονται περισσότερο απαιτητικές.

Το Lumosity βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και προς το παρόν (όχι όμως για πολύ ακόμα) η πρόσβαση σε αυτό προσφέρεται δωρεάν.

Links: Lumosity Program

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: