Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Secunia Software Inspector - Κλείστε όλα τα κενά ασφαλείας στον υπολογιστή σας!

Ο υπολογιστής σας εκτός των κενών ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος απειλείται και από τα κενά στις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Και ενώ όσον αφορά τις ενημερώσεις ασφαλείας των Windows αρκεί ένα click στο Windows Update, για νεότερες εκδόσεις των εφαρμογών σας μέχρι σήμερα έπρεπε να ψάξετε μόνοι σας είτε από την σελίδα του developer της εφαρμογής είτε από σελίδες σαν το Download.com. Όχι πλέον.

Ο Secunia Software Inspector (προϊόν της Secunia, κορυφαίας εταιρείας στην καταγραφή προβλημάτων ασφαλείας λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών) ανιχνεύει σε ελάχιστο χρόνο τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας και σας αναφέρει για ποιες από αυτές έχουν αναφερθεί κενά ασφαλείας. Επιπλέον σας προσφέρει link για να κατεβάσετε κάποια νεότερη έκδοση τους χωρίς αυτό το πρόβλημα ασφαλείας.

Ο Secunia Software Inspector δεν χρειάζεται εγκατάσταση, καθως εκτελείται μέσα από τον browser που χρησιμοποιείτε (Internet Explorer, Firefox ή Opera). Όπως αναφέραμε ήδη, η βασική ανίχνευση διαρκεί ελάχιστα (default inspection), λιγότερο από ένα λεπτό. Μπορείτε να επιλέξετε και την εκτεταμένη ανίχνευση, η οποία ελέγχει για εγκατεστημένες εφαρμογές σε ολόκληρο το σύστημα σας (όχι μόνο σε προεπιλεγμένες "τοποθεσίες"). Η εκτεταμένη αναζήτηση διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται μία πολύ έξυπνη ιδέα, η οποία συνοδεύεται και από μία πολύ καλή υλοποίηση. Η δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας και ο σύντομος χρόνος της ανίχνευσης δεν σας δίνουν καμία δικαιολογία για να μην την δοκιμάσετε.

Links:
  1. Secunia
  2. Secunia Software Inspector
Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: