Κυριακή 3 Ιουνίου 2007

Joost: πλήρες review και δωρεάν invitations!

To Joost, παιδί των δημιουργών του Kazaa και του Skype, είναι ο νέος, δωρεάν τρόπος για να βλέπετε τηλεόραση από τον υπολογιστή σας (διευκρίνιση: πρόκειται για video on demand, όχι για απευθείας μετάδοση). Η μετάδοση του περιεχομένου γίνεται με την χρήση πρωτοκόλλων P2P, ωστόσο εσείς δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε με διαδικασίες όπως το άνοιγμα ports στον router σας κλπ.

Ακολουθεί ένα περιεκτικό review της υπηρεσίας, ελπίζω όχι κουραστικό.

Διαθέσιμα κανάλια

Το Joost έχει συμφωνήσει με περισσότερες από 100 εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, μεταξύ των οποίων η Viacom και η Warner Brothers TV Group. Τα οφέλη αυτών των συμφωνιών τα απολαμβάνουν κυρίως οι αμερικανοί τηλεθεατές, καθώς τα διαθέσιμα κανάλια διαφοροποιούνται ανάλογα με την χώρα προέλευσης του τηλεθεατή. Ωστόσο περισσεύουν και για εμάς πολλά ενδιαφέροντα κανάλια.

Περιβάλλον Εφαρμογής

Για να χρησιμοποιήσετε το Joost θα πρεπει να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή μεγέθους περίπου 10ΜΒ. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα απλό στην χρήση του και ελκυστικό:
  1. Στο κάτω μέρος της οθόνης βρίσκεται το panel ελέγχου (start, pause, previous και next episode, volume κλπ).
  2. Στο Μy Channels στα αριστερά της οθόνης, μπορείτε να βρείτε μία λίστα με προεπιλεγμένα κανάλια από το Joost. Kάντε click στο Channel Catalog για να δείτε όλα τα διαθέσιμα κανάλια ταξινομημένα σύμφωνα με το περιεχόμενο τους.
  3. Από το My Joost στα δεξιά της οθόνης έχετε πρόσβαση σε κάποια widgets. Τα πιο σημαντικά είναι το News Ticker (τίτλοι ειδήσεων μέσω RSS Feed), το Channel Chat (μιλήστε με όσους παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα) και το Advanced Settings (προστατέψτε με κωδικό την πρόσβαση ή τον αριθμό των ωρών που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει καθημερινά τηλεόραση μέσω του Joost – σωτήριο εάν έχετε παιδιά).
Ποιότητα

Τις περισσότερες φορές η ποιότητα της εικόνας και του ήχου είναι εφάμιλλη της κλασικής τηλεόρασης. Κάποιες φορές, όταν η εικόνα προβάλλεται σε πλήρη οθόνη (full screen) διακρίνονται τα pixels. Ωστόσο αυτό είναι μικρό πρόβλημα και διορθώνεται με κάθε νέα έκδοση του Joost.

Απαιτήσεις

Αυτή την στιγμή το Joost λειτουργεί μόνο σε Η/Υ με λειτουργικό σύστημα Windows XP SP2, αν και κάποιοι χρήστες με λίγα tweaks κατάφεραν εγκαταστήσουν την εφαρμογή και στα Windows Vista.

Η σημαντικότερη απαίτηση είναι η ταχύτητα της σύνδεσης σας. Τα περισσότερα κανάλια χρησιμοποιούν περίπου 900 kilobits για κάθε δευτερόλεπτο προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι για να παρακολουθήσετε χωρίς προβλήματα η ταχύτητα της σύνδεσης σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5mbps (για τις πλήρεις απαιτήσεις δείτε στα links).

Δωρεάν Προσκλήσεις!

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Joost θα πρέπει να λάβετε μία πρόσκληση (invitation) από έναν υπάρχοντα χρήστη του. Όσοι ενδιαφέρεστε αφήστε ένα comment με την διεύθυνση του e-mails σας ή στείλτε μήνυμα μέσω της φορμας επικοινωνίας στην sidebar (button Επικοινωνία).

Ποια είναι τα αγαπημένα σας κανάλια στο Joost; Αφήστε μας το σχόλιο σας.

Links:
  1. Joost
  2. Joost System Requirements

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

6 σχόλια:

konstantinos chouvardas είπε...

Θέλω invitation...
Σας ευχαριστώ...

konstantinos chouvardas είπε...

Θέλω invitation...
Σας ευχαριστώ...
Ξέχασα το email μου chouvi@gmail.com

jtsoukaris είπε...

Κώστα καλησπέρα,

σου έστειλα πρόσκληση. Πες αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.

Υ.Γ.: Γράφε και εσύ στον ενικό.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε φαίνεται πολύ καλό...
θα μπορούσες να μου δώσεις μία πρόσκληση; Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε φαίνεται πολύ καλό...
θα μπορούσες να μου δώσεις μία πρόσκληση; Ευχαριστώ

firecube007@hotmail.com

jtsoukaris είπε...

Καλημέρα, η πρόσκληση στο firecube007@hotmail.com εστάλη.

Enjoy!