Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Φόρος τιμής στον δημιουργό του Pac-Man από την Microsoft

Ο κος Toru Iwatani, designer του πασίγνωστου Pac-Man και "υπεύθυνος" για την σπατάλη πολλών νομισμάτων στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, αποσύρεται οριστικά από την βιομηχανία των videogames, 27 χρόνια έπειτα από την κυκλοφορία της original έκδοσης του παιχνιδιού. Η Microsoft ως φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό σχεδιαστή διαθέτει από σήμερα μέσω της online υπηρεσίας Xbox Live την τελευταία έκδοση που σχεδιάστηκε από τον κο Iwatani, το Pac-Man Championship Edition.

Το Pac-Man Championship Edition σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες των τελικών του Xbox 360 Pac-Man World Championship, το οποίο διεξήχθη πρόσφατα στην Nέα Υόρκη. Το παιχνίδι στα χνάρια της έκδοσης του 1980 παραμένει δυσδιάστατο, σε μία προσπάθεια του κου Iwatani να μην αλλοιώσει την αίσθηση που αποκομίζουν οι παίκτες του.

Πηγή της είδησης είναι το FOX News. Στο πρωτότυπο άρθρο (βλ. στα links) μπορείτε να διαβάσετε επιπλέον τις ενδιαφέρουσες απόψεις του κου Iwatani για την μελλοντική εξέλιξη της βιομηχανίας παιχνιδιών.

Και μια μικρή αναφορά στην ελληνική πραγματικότητα: η υπηρεσία XBOX Live προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Οι Έλληνες κάτοχοι του XBOX 360 έχουν ξεκινήσει μία κίνηση διαμαρτυρίας στο επίσημο forum της κονσόλας. Για να συμμετάσχετε και εσείς θα πρέπει να γραφτείτε στο forum του XBOX360 και στην συνέχεια να αφήσετε το μήνυμα σας στο αντίστοιχο topic (επίσης βλ. στα links).

Links:
Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: