Τρίτη 1 Μαΐου 2007

Νότες Πολιτισμού

H ενασχόληση μας με την τεχνολογία μας κάνει να επικροτούμε κάθε πρωτοβουλία κρατικού φορέα για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα μέσα. Μία τέτοια πρωτοβουλία σας παρουσιάζουμε σήμερα:



πρόκειται για το "Ράδιο Π", τον ραδιοφωνικό σταθμό του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος εκπέμπει αποκλειστικά από το διαδίκτυο και συμπλήρωσε την Δευτέρα μία εβδομάδα εκπομπής.

Στο πρόγραμμα του σταθμού κυριαρχεί η μουσική (μεγάλη ποικιλία παραδοσιακής, jazz, world, ethnic, pop, έντεχνης ελληνικής και κλασικής), ενώ υπάρχει και μία καθημερινή εκπομπή λόγου με την δημοσιογράφο Λίνα Στεφάνου. Επίσης καθημερινά μεταδίδονται ένα έργο του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και της Μαρίας Κάλλας (με αφορμή το έτος Κάλλας - φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο).

Το πρόγραμμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του σταθμού, ενώ με click στο "Tι παίζει τώρα" μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το έργο ή το τραγούδι που μεταδίδεται την στιγμή εκείνη.

Ως μόνο αρνητικό επισημαίνουμε την φειδώ στο bandwidth (κάτι που ισχύει για όλους τους ελληνικούς δικτυακούς σταθμούς). Το bitrate είναι μόλις 64kbps.

Η ιστοσελίδα του σταθμού: http://www.radiop.gr/

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: