Κυριακή 20 Μαΐου 2007

Diggnation - Digg & πολλή μπύρα = επιτυχία!

Το Diggnation ξεκίνησε το 2005, το 2006 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου τεχνολογικού Podcast/Videocast και σήμερα είναι το Videocast με τους περισσότερους θεατές. Τον Ιανουάριο ξεπέρασε τα 10.000.000 downloads, ενώ τον Μάρτιο του 2007 η CacheFly (κύριος διανομέας του show) ανακοίνωσε ότι το traffic από τα downloads κάθε επεισοδίου ξεπερνά τα 25 terabytes(!).

Παρουσιαστές του (εβδομαδιαίου) Diggnation είναι ο Kevin Rose, ιδρυτής του Digg.com και o Alex Albrecht, συμπαρουσιαστής του και στους Screen Savers. Η θεματολογία της εκπομπής προέρχεται αποκλειστικά από τα άρθρα της προηγούμενης εβδομάδας στο Digg.com, το μεγαλύτερο social bookmarking site στον κόσμο.

Κάθε επεισόδιο ξεκινά με τις διαφημίσεις των χορηγών, τις οποίες συνήθως ακολουθεί μία ψεύτικη διαφήμιση. Έπειτα ο Kevin και ο Alex παρουσιάζουν την μπύρα που θα καταναλώσουν κατά την διάρκεια του επεισοδίου και ξεκινούν την παρουσίαση των θεμάτων. Τα επεισόδια κλείνουν με απαντήσεις στα e-mails των θεατών. Κάποια από τα επεισόδια (κυρίως κατά την διάρκεια τεχνολογικών events, όπως η CES, το Macworld, η E3 κλπ) προβάλλονται απευθείας.

Tο 14ο επεισόδιο του Diggnation αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία των Podcasts/ Videocasts, καθώς ήταν το πρώτο Videocast, το οποίο σε συνεργασία με την Dolby Laboratories χρησιμοποίησε (μερικώς) την τεχνολογία true surround sound (τεχνολογία απόλυτης προσομοίωσης surround ήχου - ο χρήστης απαιτείται να χρησιμοποιεί ακουστικά).

Links:

  1. Digg.com
  2. Diggnation
  3. Για το άρθρο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την Wikipedia
Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: