Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Netvibes - σελίδες ραμμένες στα μέτρα σας!

Το Netvibes, σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε σε μία ή περισσότερες σελίδες (tabs) το αγαπημένο σας περιεχόμενο από ολόκληρο το διαδίκτυο. Η ιδέα είναι απλή: σε κενές σελίδες εσείς προσθέτετε "κομμάτια" περιεχομένου (modules) που σας ενδιαφέρουν. Αφού εγγραφείτε (δωρεάν) στο Netvibes θα έχετε πρόσβαση στις σελίδες αυτές από οποιονδήποτε Η/Υ.

Τα περισσότερα modules βασίζονται στα RSS feeds μίας ιστοσελίδας και παρουσιάζουν τα τελευταία άρθρα της. Επιπλέον υπάρχουν modules για δημοφιλείς υπηρεσίες (π.χ. Flick, YouTube, Gmail, Yahoo! Mail, Hotmail κλπ) αλλά και κάποια χρήσιμα mini applications, όπως σημειωματάρια, ψηφιακά ρολόγια, ημερολόγια, to-do lists Κλπ.

Για να προσθέσετε νέο περιεχόμενο επιλέξτε το "προσθήκη/αναζήτηση περιεχομένου" στα αριστερά κάθε σελίδας σας. Τότε θα εμφανιστεί μία sidebar με έτοιμα modules από το Netvibes. Τα modules εξαρτώνται από την χώρα του χρήστη (στην πραγματικότητα την διεύθυνση IP του χρήστη) για αυτό θα δείτε και πολλά modules ελληνικών ιστοσελίδων.

Αν κάποια σελίδα που σας ενδιαφέρει δεν υπάρχει στα έτοιμα modules, επιλέξτε το "προσθήκη ενημέρωσης" στην κορυφή της sidebar, εισάγετε την διεύθυνση του RSS feed και θα έχετε αμέσως ένα νέο module.

Aν επιλέξετε το "προσθήκη περισσότερων modules" θα μεταφερθείτε στην σελίδα της κοινότητας του Netvibes. Εκεί υπάρχουν χιλιάδες έτοιμα modules, έτοιμα tabs με συναφές περιεχόμενο ή και ολόκληρες συλλογές από tabs (Universes). Όλα αυτά μπορείτε να τα προσθέσετε στην δική σας συλλογή σελίδων με 1 - 2 clicks.

Τέλος, τα πάντα στο Netvibes είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα. Μπορείτε να μετακινήσετε (με drag-n-drop) κάθε module ακριβώς στην θέση που θέλετε να εμφανίζεται, να το μεταφέρετε σε άλλο Tab και να αλλάξετε το χρώμα του. Στις σελίδες σας μπορείτε να δώσετε όποιο τίτλο επιθυμείτε, να τις μεταμορφώσετε με τα έτοιμα ή με τα δικά σας themes, να προσθέσετε wallpapers κλπ.

Συνολικά το Netvibes είναι σήμερα μία από τις καλύτερες υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Δοκιμάστε το όπωσδηποτε και αφήστε μας τα σχόλια σας.

Άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες είναι το My Yahoo! και το iGoogle.

Links:
  1. Netvibes
  2. My Yahoo!
  3. iGoogle

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: