Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

LaptopLock - Προστασία δεδομένων και εντοπισμός κλεμμένου Laptop

Με την μεγάλη πτώση στις τιμές των φορητών υπολογιστών τα τελευταία χρόνια η αντικατάσταση τους σε περίπτωση κλοπής ίσως δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα αποθηκευμένα δεδομένα, ιδίως αν λάβουμε υπόψιν ότι τα laptops χρησιμοποιούνται κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς.

Το LaptorLock προσφέρει μία (μερική) λύση εντελώς δωρεάν:
  1. εγγραφείτε στην υπηρεσία και εγκαταστήστε την σχετική εφαρμογή στον φορητό υπολογιστή σας. Κατά την εγκατάσταση δηλώνετε ποιες ενέργειες θα εκτελεστούν αυτόματα σε περίπτωση κλοπής. Οι ενέργειες περιλαμβάνουν την ασφαλή διαγραφή ή κρυπτογράφηση των αρχείων σας, την εμφάνιση μηνύματος στον ...κλέφτη ή την αναπαραγωγή ενός ήχου.

  2. Αν χάσετε το laptop σας, συνδεθείτε στην υπηρεσία και δηλώστε το ως κλεμμένο. Όταν το laptop συνδεθεί στο διαδίκτυο θα εκτελεστούν αυτόματα οι ενέργειες που δηλώσατε κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής. Επιπλέον η υπηρεσία συγκεντρώνει όσες πληροφορίες είναι δυνατό για την σύνδεση, ώστε να συμβάλλει στον εντοπισμό του laptop.

  3. Ακόμη και εάν δεν υπάρξει σύνδεση στο internet, η εφαρμογή έπειτα από το πέρας συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μπορεί να ζητήσει από τον χρήστη να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του με την εισαγωγή κωδικού. Αν ο χρήστης δεν εισαγάγει τον σωστό κωδικό θα εκτελεστούν και πάλι οι προκαθορισμένες ενέργειες.

Links: LaptorLock

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreeκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: