Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Η αναπάντεχη διακοπή του “Jericho” και η επανάσταση των τηλεθεατών

Στις 16 Μαϊου το CBS ανακοίνωσε την απότομη διακοπή της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής σειράς "Jericho". Η απόφαση αποτέλεσε έκπληξη, καθώς την σειρά παρακολουθούσαν κάθε εβδομάδα περίπου 9.000.000 τηλεθεατές (μάλιστα το "Jericho" προβαλλόταν απέναντι στην δημοφιλέστερη αμερικανική εκπομπή, το "American Idol").

Οι πιο φανατικοί οπαδοί του Jericho πάντως έπειτα από τον αρχικό αιφνιδιασμό αποφάσισαν να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Εμπνεόμενοι από την λέξη "nuts" στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς (λέξη με ιστορικό υπόβαθρο για τους αμερικανούς) άρχισαν να στέλνουν τόνους . . . φυστικιών στα γραφεία του CBS σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ! Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περισσότεροι από 8 τόνοι φυστικιών!

Άλλες ενέργειες περιλαμβάνουν την:
  1. δημοσίευση πολλών μηνυμάτων διαμαρτυρίας σε fora (μεταξύ άλλων και στο επίσημο forum της σειράς),
  2. συλλογή υπογραφών για την διάσωση της σειράς (ως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 80.000 υπογραφές) και
  3. συγκέντρωση χρημάτων για την καταχώρηση σχετικών ανακοινώσεων σε δημοφιλή αμερικανικά περιοδικά.
Συνολικά πρόκειται για την παγκοσμίως μεγαλύτερη εκστρατεία στην ιστορία με σκοπό την διάσωση μίας τηλεοπτικής σειράς. Στον συντονισμό και την επιτυχία του εγχειρήματος συνέβαλαν τα μέγιστα και οι δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο. Υπό το βάρος των αντιδράσεων η πρόεδρος του CBS ανακοίνωσε ότι εξετάζονται κάποιες λύσεις για την ολοκλήρωση της σειράς (καθώς το σενάριο παρέμεινε ημιτελές). Οι οπαδοί της σειράς από την άλλη επιμένουν στην συνέχιση της για μία ακόμα χρονιά.

Για την ιστορία, τα γεγονότα της σειράς διαδραματίζονταν σε μία μικρή κωμόπολη του Κάνσας (σωστά μαντέψατε, την Jericho) αποκομμένη από τον έξω κόσμο, έπειτα από επίθεση με πυρηνικά όπλα εναντίον των ΗΠΑ.

Links:

  1. Jericho Official Page (δείτε δωρεάν και νόμιμα τα επεισόδια της σειράς)
  2. Παράδοση φυστικιών στο CBS (YouTube Video)!
Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: