Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Δωρεάν ψηφιακό περιοδικό για το linux από την κοινότητα του Ubuntu!

Η κοινότητα της δημοφιλούς διανομής linux Ubuntu δημιούργησε ένα νέο δωρεάν περιοδικό σε ψηφιακή μορφή. Το περιοδικό ονομάζεται Full Circle και ήδη το δοκιμαστικό τεύχος #0 είναι διαθέσιμο προς download (σε format pdf).

Το περιοδικό εκτός του Ubuntu θα περιέχει άρθρα για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source) και την τεχνολογία γενικότερα. Στις 17 σελίδες του τεύχους #0 παρουσιάζονται:

  1. η ιστορία του Ubuntu και
  2. τα νέα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης της διανομής (έκδοση 7.04, code name: Feisty Fawn).
Το Full Circle προς το παρόν διατίθεται στα Αγγλικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Γαλικιανά (Galician), Ολλανδικά και Ινδονησιακά.

Η κοινότητα του Ubuntu προσκαλεί οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συνεισφέρει είτε με την συγγραφή άρθρων (μέσω του wiki ή μέσω e-mail) είτε με την μετάφραση του τεύχους στην γλώσσα του.

Όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε να αναλάβουμε μαζί την μετάφραση (δεν έχω χρόνο να το μεταφράσω ολόκληρο μόνος μου) αφήστε το e-mail σας με ένα σχόλιο ή επικοινωνήστε μέσω της φόρμας στην sidebar (button Επικοινωνία).

Links:


Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: