Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Gliffy.com - το Visio "μετακόμισε" online!

Tο Gliffy είναι μία οnline (εξ' ολοκλήρου σε flash) εφαρμογή σχεδίασης διαγραμμάτων και flowcharts. Όσοι έχετε χρησιμοποιήσει το visio ή το smartdraw θα νίωσετε πολύ οικείο το περιβάλλον εργασίας του Gliffy.

Εκτός από τα αναμενόμενα, δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι:
  1. η διατήρηση ιστορικού (revision history). Μπορείτε να επιστρέψετε σε όσες εκδόσεις του διαγράμματος σας έχετε αποθηκεύσει (save) με ένα μόνο click,
  2. η δυνατότητα συνεργασίας. Προσκαλέστε όσους επιθυμείτε να εργαστούν στο διάγραμμα σας μέσω e-mail. Όταν οι χρήστες αποθηκεύσουν τις αλλαγές που έκαναν, εσείς θα δείτε μία νέα διαθέσιμη έκδοση του διαγράμματος.

Η βασική έκδοση του Gliffy είναι δωρεάν και επιτρέπει την δημιουργία και αποθήκευση ως και 3 προσωπικών (private) διαγραμμάτων (αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο προσωπικό διάγραμμα θα πρέπει πρώτα να διαγράψετε κάποιο από τα προηγούμενα). Όλα τα υπόλοιπα διαγράμματα σας θα αναγράφουν ένα url, το οποίο όσοι επισκεφθούν θα μπορούν να τα δουν online (αλλά όχι να τα τροποποιήσουν).

Η Premium έκδοση δεν έχει τον παραπάνω περιορισμό και είναι ιδιαίτερα προσιτή, ειδικά σε σύγκριση με το κόστος του Visio (κανονική τιμή 30$/ έτος, έως τις 03.06.2007 μόνο 20$/ έτος).

Τέλος, όσον αφορά το θέμα εισαγωγής/ εξαγωγής (import/ export) διαγραμμάτων, το Gliffy μπορεί να εισαγάγει και να αποθηκεύσει διαγράμματα σε .svg, format που αναγνωρίζουν μεταξύ άλλων και το Visio και το Illustrator.

Links:

  1. Gliffy
  2. Δείτε ένα video επίδειξης του Gliffy

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: