Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Clipmarks Review - Clip the Web!

Xρησιμοποιήστε το clipmarks και κρατήστε από κάθε σελίδα μόνο όσα στοιχεία (elements) σας ενδιαφέρουν!

Εγκατάσταση

Το clipmarks εγκαθίσταται ως plugin στον browser που χρησιμοποιείτε. Αυτή την στιγμή υποστηρίζονται ο Internet Explorer, o Firefox και ο Flock. Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης θα εμφανιστεί δίπλα ή πάνω από την μπάρα διευθύνσεων ένα νέο εικονίδιο με έναν συνδετήρα.

Χρήση

Όποτε εντοπίσετε κάτι ενδιαφέρον στις σελίδες που επισκέπτεσθε κάνετε click στον συνδετήρα και στην συνέχεια το επιλέγετε. Μπορείτε να επιλέξετε:
  1. κείμενο
  2. εικόνες/ φωτογραφίες
  3. video (προς το παρόν μόνο videos που φιλοξενούνται στα atomfilms.com, bolt.com, break.com, dailymotion.com, ifilm.com, metacafe.com, myspace.com, podtech.net, stupidvideos.com, uncutvideo.aol.com, video.google.com, video.yahoo.com, vimeo.com και youtube.com).
Οι επιλογές σας ονομάζονται clips.

Τι μπορώ να κάνω με τα clips μου;

Τα clips σας μπορείτε (κάνοντας click στα αντίστοιχα buttons):
  1. να τα αποθηκεύσετε online, στις clipmark σελίδες σας (collections)
  2. να τα προωθήσετε μέσω e-mail
  3. να τα εκτυπώσετε και
  4. να τα δημοσιεύσετε απευθείας στο blog σας (υποστηρίζονται οι πλατφόρμες Blogger, WordPress, TypePad, LiveJournal, Movable Type και Vox).
Κάθε φορά που θα κάνετε click σε κάποιο από τα παραπάνω buttons θα μπορείτε καταρχήν να ρυθμίσετε ορισμένες από τις παραμέτρους του clip σας, όπως το όνομα του, το background χρώμα του, την εισαγωγή tags για ευκολότερη ταξινόμηση, τον ορισμό του ως προσωπικό (private) ή δημόσιο (public), ώστε να μπορούν να το δουν και οι υπόλοιποι χρήστες του clipmarks κλπ

Κοινότητα

Η κοινότητα του clipmarks προσθέτει καθημερινά χιλιάδες clips για να τα εξερευνήσετε και να τα συμπεριλάβετε και στην δική σας συλλογή. Μπορείτε μεταξύ άλλων να επιλέξετε να παρακολουθείτε:
  1. τα δημόσια clips συγκεκριμένων χρηστών
  2. τα νέα clips σε συγκεκριμένες ετικέτες (tags)

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιαδήποτε συλλογή από clips μέσω RSS και να λαμβάνετε αυτόματα τις ανανεώσεις στον RSS Reader που χρησιμοποιείτε.

Τέλος, όποτε ανακαλύπτετε ένα ενδιαφέρον clip άλλου χρήστη μπορείτε να το ψηφίζετε (pop). Τότε το clip θα μεταφέρεται αυτόματα στην κορυφή των αποτελεσμάτων για να το ανακαλύψουν ευκολότερα και οι υπόλοιποι χρήστες.

Links: Clipmarks

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: