Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Weebly - το web design όσο πιό εύκολο μπορεί να γίνει!


Ο στόχος: θέλετε να σχεδιάσετε γρήγορα και δωρεάν μία αξιοπρεπή ιστοσελίδα.

Το πρόβλημα: δεν έχετε καμία προηγούμενη σχετική εμπειρία.

Η λύση: Weebly!

To Weebly βασίζεται στην τεχνολογία ajax και μετατρέπει την διαδικασία δημιουργίας ιστοσελίδων σε παιχνίδι. Έπιτρέπεται να δημιουργήσετε δωρεάν όσες ιστοσελίδες επιθυμείτε, τις οποίες το Weebly φιλοξενεί (hosting) επίσης δωρεάν.

Το περιβάλλον του Weebly αποτελείται από 4 καρτέλες (tabs), τις: Elements, Designs, Pages και Settings.

Designs

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από την καρτέλα Designs, όπου και θα επιλέξετε το template της ιστοσελίδας σας (από τα πολλά διαθέσιμα). Για να δείτε την προεπισκόπηση ενός template αφήστε (hover) το ποντίκι σας επάνω του για λίγα δευτερόλεπτα. Για να το επιλέξετε κάντε click.

Τα περισσότερα templates σας επιτρέπουν να αλλάξετε την εικόνα του header (=η εικόνα στην κορυφή της σελίδας). Κάντε click επάνω της και επιλέξτε Upload για να ανεβάσετε την δική σας εικόνα.

Elements

Αφού επιλέξετε το template της ιστοσελίδας σας, συνεχίστε στην καρτέλα Elements. Στο tab αυτό θα βρείτε ...elements (στοιχεία) για να τα χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας. Για να προσθέσετε οποιοδήποτε στοιχείο απλώς το σύρετε (drag 'n' drop) με το ποντίκι σας στο σημείο της σελίδας όπου επιθυμείτε να εμφανίζεται.

Στην σελίδα σας μπορείτε να προσθέσετε (μεταξύ άλλων):
  1. τίτλους,
  2. παραγράφους,
  3. εικόνες (και από το Flickr),
  4. στήλες,
  5. videos από το YouTube και το Google Video,
  6. φόρμα επικοινωνίας,
  7. button για εγγραφή στο RSS Feeds σας (το οποίο δημιουργείται αυτόματα),
  8. χάρτες από το Google Maps (cool!).

Αφού προσθέσετε κάποιο στοιχείο κάντε click επάνω του για να το επεξεργαστείτε (π.χ. αν προσθέσετε μία παράγραφο κάντε click επάνω της για να γράψετε το κείμενο σας).

Pages

Δεν σας αρκεί μία σελίδα; Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες από την καρτέλα Pages. Όπως θα δείτε εκτός από κανονικές σελίδες μπορείτε με ένα click να προσθέσετε στην ιστοσελίδα σας και το δικό σας blog!

Settings

Στην καρτέλα Settings καταχωρείτε το επιθυμητό domain name της σελίδας σας (το domain name σας είναι της μορφής mydomain.weebly.com). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο domain name κατέχετε ήδη. Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο zip με τα αρχεία της σελίδας σας εφόσον θέλετε να επιλέξετε κάποια άλλη υπηρεσία web hosting.

Συμπερασματικά, το Weebly είναι άριστη επιλογή για να κατασκευάσετε την 1η σας ιστοσελίδα αλλά αν θέλετε περισσότερα θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην εκμάθηση σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Links:
  1. Weebly.com
  2. Bοήθεια για το Weebly

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: