Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

Panoramas.dk - Χαθείτε στην μαγεία των Virtual Reality Φωτογραφιών!

Virtual Reality (VR) Φωτογραφίες - Τι είναι

Σύμφωνα με το csc.com.gr, οι VR φωτογραφίες (ή αλλιώς φωτογραφίες εμβάθυνσης) "μπορούν να αλλάξουν την οπτική γωνία προβολής τους (180 μοίρες ή 360 μοίρες) αυτόματα ή διαδραστικά και μπορούν να ενσωματωθούν τόσο σε CDROM, DVDROM όσο και σε ιστοσελίδες στο Internet".

Οι φωτογραφίες αυτές προβάλλονται σε ειδικό viewer, ο οποίος σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε μαζί τους περιστρέφοντας τις προς όλες τις κατευθύνσεις με το ποντίκι σας. Η προοπτική της εικόνας κατά την περιστροφή της αλλάζει αυτόματα, ώστε να αποκομίζετε την αίσθηση ότι πραγματικά κοιτάτε γύρω σας.

Panoramas.dk

Αφορμή για να σας μυήσουμε στον κόσμο των VR Φωτογραφιών είναι το αφιέρωμα που φιλοξενεί η ιστοσελίδα http://www.panoramas.dk στα 7 σύχρονα θαύματα του κόσμου μας. Τα 7 σύγχρονα θαύματα ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Λισαβώνα στις 07/07/2007 (η Ακρόπολη ήταν υποψήφια αλλά τελικά δεν έλαβε αρκετούς ψήφους).

Ο Δανός ιδιοκτήτης του Panoramas.dk φιλοδοξεί να γνωρίσει στο ευρύτερο κοινό την τέχνη της VR φωτογραφίας. Εκτός από τα 7 σύγχρονα θαύματα, στο Panoramas.dk θα βρείτε:
  1. περισσότερες από 300 ακόμα full screen VR φωτογραφίες με γωνία περιστροφής 360 μοιρών,
  2. ένα νέο αφιέρωμα κάθε εβδομάδα,
  3. οδηγούς για να τραβήξετε τις δικές σας VR Φωτογραφίες,
  4. κατάλογο με επαγγελματίες VR φωτογράφους και
  5. directory με ιστοσελίδες που φιλοξενούν VR φωτογραφίες.
Για αρχή αρκεί να απολαύσετε τις φωτογραφίες και να μας αφήσετε ένα σχόλιο με τις εντυπώσεις σας. Σημειώστε ότι για να δείτε τις φωτογραφίες θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή QuickTime της Apple.

Links:
  1. Panoramas.dk
  2. Διαβάστε για τις VR φωτογραφίες στο csc.com.gr
  3. Κατεβάστε το QuickTime (αν δεν το έχετε ήδη).

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.


Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: