Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Live Earth το Σαββατο 07/07 - Η μουσική ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Αύριο Σάββατο είναι η μεγάλη ημέρα για το Live Earth, μία σειρά μεγάλων Pop και Rock συναυλιών σε 6 ηπείρους με σκοπό την παγκόσμια ευαιθητοποίηση γύρω από την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν το ξημέρωμα του Σαββάτου (λίγο μετά τις 04:00 π.μ. ώρα Ελλάδος) και μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν σε αυτές superstars όπως οι Red Hot Chili Peppers, η Madonna, οι Police κλπ.

Τα σχέδια για το Live Earth ανακοινώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο σε μία εκδήλωση στο Los Angeles από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore και άλλους διάσημους ακτιβιστές.

Οι συναυλίες θα μεταδοθούν απευθείας από περισσότερα από 120 τηλεοπτικά δίκτυα σε ολόκληρο τoν πλανήτη και από την ιστοσελίδα http://liveearth.msn.com/, με την υποστήριξη της MSN (Microsoft) και ταυτόχρονη εικόνα από 8 συναυλίες.


Πρόκειται για την μεγαλύτερη μετάδοση streaming περιεχομένου στην ιστορία του διαδικτύου, με απευθείας κάλυψη που θα ξεπεράσει τις 36 ώρες. Οι επισκέπτες - θεατές της σελίδας αναμένεται να υπερβούν τα 2 δισεκατομμύρια.

Για την ιστορία οι πόλεις στις οποίες θα διεξαχθούν οι συναυλίες είναι το Γιοχάνεσμπουργκ, το Αμβούργο, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ρίο ντε Ζανέιρο, το Σίδνεϋ, η Σανγκάη, το Τόκιο, το Κιότο (όπου υπογράφτηκε το γνωστό πρωτόκολλο) και μία βρετανική ερευνητική βάση στην Ανταρκτική.

Τα έσοδα από τις συναυλίες θα διατεθούν στο ίδρυμα Alliance for Climate Protection.

Links:

  1. SOS Campaign
  2. Live Earth on MSN
  3. Το άρθρο της Wikipedia

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια: