Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Museum of Online Museums - βόλτα στα online μουσεία!

Σελίδες όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε σήμερα αναδεικνύουν τον σπουδαίο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του διαδικτύου.

Στο Museum of Online Museums θα βρείτε συνδέσμους για online εκθέσεις και συλλογές που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την κλασική τέχνη και αρχιτεκτονική ως ανιαρα και περίεργα αντικείμενα που έφθασαν να χαρακτηριστούν τέχνη εξαιτίας του πλήθους τους, του τρόπου έκθεσης τους ή του πάθους του συλλέκτη τους.

Πιό συγκεκριμένα, το περιεχόμενο του Museum of Online Museums είναι οργανωμένο σε τρεις ενότητες, τις:
  1. The Museum Campus με συνδέσμους στις σελίδες των παραδοσιακών μουσείων. Πολλά μουσεία παρουσιάζουν στο διαδίκτυο μεγάλο αριθμό από τα εκθέματα τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τα εκθέματα στην σελίδα του μουσείου δεν είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες του. Τα links της ενότητας ανανεώνονται κάθε τρεις περίπου μήνες.

  2. The Permanent Collection με συνδέσμους ειδικά γύρω από το design και την διαφήμιση. Τα links αυτής της ενότητας ανανεώνονται επίσης κάθε τρεις περίπου μήνες.

  3. Galleries, Exhibition, and Shows, μία διαρκώς ανανεούμενη ενότητα με συνδέσμους σε galleries και συλλογές που φιλοξενούνται σε απλές, προσωπικές ιστοσελίδες χρηστών του διαδικτύου ("In other words, it's where all the good stuff is" κατά τους ιδιοκτήτες του Museum of Online Museums).

Εκτός των παραπάνω τριών ενοτήτων κάθε τρίμηνο επιλέγονται 5 εκθέσεις/ συλλογές, οι οποίες τυγχάνουν ειδικής προβολής (θα τις βρείτε στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας).

Τέλος, η σελίδα περιλαμβάνει και αρχείο με όλους τους συνδέσμους που είχαν δημοσιευθεί κατά το παρελθόν.

Links: Museum of Online Museums

Νομική Σημείωση: τα περιεχόμενα της παρούσης ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχετε δικαίωμα να αναδημοσιεύσετε όποια δημοσίευση επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε την πηγή σας.

Copyright © 2007 TechInGreek

2 σχόλια:

ggk είπε...

Πάρα πολύ καλό site! Μάλιστα θα ενημερώσω συναδέλφους μου σε βιβλιοθήκες να το συμπεριλάβουν στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης τους.

jtsoukaris είπε...

Καλήσπέρα,

η σελίδα είναι πραγματικά κορυφαία στο είδος της. (Μεταξύ άλλων) το 2005 το περιοδικό Times την είχε συμπεριλάβει στις 25 καλύτερες σελίδες του διαδικτύου.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία σου, μπράβο!